1 ianuarie 2019


La Mulți Ani 2019 în sunetele fântânii muzicale din Eilat!


La sfârșitul anului (decembrie 2018) am filmat la Eilat, orașul resort cel mai sudic al Israelului, în deșertul Negev și port la Marea Roșie, unul din showurile fântânii arteziene muzicale din parcul central al orașului (marți, joi, vineri, sâmbăta la 19:30 si 20:30), repertoriul schimbându-se frecvent.



Despre corali și viața marină din Marea Roșie am mai postat pe scurt în trecut...

Interesant de menționat că aeroportul Eilat se afla chiar în centrul orașului, la minutele 8:40 si 14:40 putându-se observa avioane care aterizează foarte aproape în fundal.

Noul aeroport, Ramon, a fost construit 18 km mai la nord iar terenul aeroportului actual din centru va fi folosit pentru dezvoltare imobiliara (hoteluri, mall-uri etc).

Al treilea aeroport, Ovdat, la 60 de km nord de Eilat, deservește acum zborurile low-cost dar în curând și acestea vor ateriza tot la Aeroportul Ramon, mai aproape de Eilat. http://israel21c.org/10-reasons-to-get-excited-about-israels-newest-airport

Mai multe detalii despre excursia din Eilat (inclusiv Canionul Roșu, lăcușoarele pline de flamingo si cormorani etc) , în viitor. Deocamdată atașez linkuri la câteva din postările anterioare:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariu. Incerc sa raspund pe cat imi permite timpul.